Cursus Single-Minute Exchange of Die (SMED)

Opleidingsinformatie

Elk proces is ontworpen om producten te produceren of diensten te verlenen. Helaas gaat er tijd verloren aan allerlei ongeplande en onverwachte verstoringen, maar ook aan voorspelbaar wachten. We noemen dat omsteltijden. Die tijden zijn nodig om het proces of de machine om te bouwen voor productie van een ander type product of omdat de machine regelmatig schoongemaakt moet worden.

SMED is een slimme en eenvoudige methode om geplande omsteltijden te verkorten. SMED staat voor Single Minute Exchange of Die en is een methode uit de lean manufacturingfilosofie.

Doel van SMED

  • Systematisch reduceren van omsteltijden in processen om stilstand te reduceren
  • Als gevolg daarvan de beschikbaarheid en daarmee capaciteit van het proces vergroten
     

Wat leren we je?

We leren je tijd en geld te besparen door geplande wachttijden voor machine-ombouw of schoonmaak te verkorten. Dat doen we in samenwerking met het ROC van Twente. Deze training is een eerste stap in het project wat uiteindelijk op het bedrijf zelf wordt uitgevoerd. Er wordt dan een projectgroep samengesteld onder leiding van een projectleider. Samen formuleren jullie met het bedrijf de opdracht. In de eerste bijeenkomst (€ 155,- pp) krijg je uitleg over de methode en ga je praktisch met opdrachten aan de slag. De projectleider krijgt later nog een aanvullende training (extra kosten voor deze projectleiderstraining bedragen € 200,- pp).

Voor wie: iedereen die iets wil leren over de SMED-methode. De uiteindelijke projectleider moet minimaal MBO-niveau 3 bezitten.

Aanmelden kan via deze site / hieronder, waarbij bij prijs "via branche" c.q. € 0,- komt te staan; echter de juiste financiële afhandeling (€ 155,- c.q. € 200,- pp) geschiedt dus via Modint / Marieke Kuper.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Kuper.

Opleidingskalender
datum aanmelden prijs locatie

 

In de bovenstaande beschrijving tref je informatie aan over de datum(s) en locatie(s) van deze opleiding. Het kan ook zijn dat we bezig zijn een (nieuwe) datum/locatie te vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie!

contact

Maatwerk

Nog niet (precies) gevonden wat je zocht? Schikt de datum of locatie niet helemaal? Neem svp contact met ons op; grote kans dat we iets voor je kunnen betekenen!

contact