Nederland is de derde tapijtproducent ter wereld en de branche levert veel inspanningen om  innovatief en vooruitstrevend te blijven. Technologische innovaties en automatisering vragen kennis en expertise van medewerkers en daarbij is goede scholing van groot belang. Denk aan specifieke kennis van het maken van tapijt, kunstgras en de backing, zoals tuften, weven, coaten en veredelen.  MODINT Academy biedt passende trainingen en maatwerktrajecten. Ook op het gebied van onderhoud en reiniging, recycling en eigenschappen van grondstoffen en eindproducten. Dit zijn onderwerpen waar tapijtproducenten steeds meer vragen over krijgen.

Toon 1-6
van totaal 3 opleidingen

April 17th, 2018: Modint Sustainable Materials Inspiration Day

As fashion & textile industry leaders, we now realize that we bear responsibility to prevent and reduce any adverse impact on people and the environment by our own operations in the supply chain.

The enormous amounts of water, energy and chemicals that are used in cultivation and further processing of fibres is nothing new. The challenge is to implement and embed a sustainable materials strategy in your company. In 2017 we published the Sustainable Material Guide to inform you about the (more) sustainable alternatives that are commercially available. Modint members as well as signatories of the Dutch Agreement of Garment & Textile use the guide to assess the environmental impact of their materials.

Meer informatie
If you can’t beat them, join them! Een praktische LinkedIn sessie voor de tapijtsector.

De tapijtsector maakt nog te weinig gebruik van social media. Om als sector niet achterop te raken, is het hoog tijd om nu een inhaalslag te maken. Hoe ga je als organisatie met LinkedIn om? Wat betekent LinkedIn voor Marketing, Sales en Human Resources? Hoe sluiten we deze activiteiten op elkaar aan zodat we LinkedIn strategisch inzetten? Kunnen we onze medewerkers vragen om ook online ambassadeur te worden van onze organisatie? LinkedIn Business coach Floris ten Kate helpt je in een praktische sessie op weg.

Meer informatie
Module Productietechnieken tapijt

Deze module gaat in op diverse technische aspecten van het produceren van tapijt. Het tuften van tapijt is een veelgebruikte methode, toch zijn er meer technieken. De kwaliteit van tapijtdoek wordt bepaald door vezel- en garensoorten, maar ook door type binding en de productietechniek. Er wordt ook aandacht besteed aan de kwaliteit en de kwaliteitsnormen van een tapijtdoek.

Meer informatie