Pasvorm en maatvoering

Toon 1-6
van totaal 4 opleidingen

Module Maatnemen, patroontechnieken en CAD/CAM

Deze module geeft inzicht in verschillende patroonteken- en maatsystemen. De relatie tussen een patroondeel en de stofeigenschap komt aan de orde en er wordt ingegaan op het beoordelen en oplossen van pasvorm en pasvormfouten. Verder worden verschillende CAD/CAM systemen nader toegelicht. 

Meer informatie
Training Van lichaamsmaat tot pasvorm

Deze training geeft inzicht in de verhoudingen tussen lichaamsmaat, maattabel, patroon en pasvorm. Naast een basisinzicht van patronen en gradatie wordt ook geleerd technische fouten op te sporen.
Van belang omdat door de vraag van de consument veel bedrijven steeds meer collecties per jaar maken en hierdoor meer druk wordt gelegd op de ontwikkeltijd. Fouten kan men zich steeds minder permitteren, snelheid en efficiëntie in het proces zijn cruciaal.

Meer informatie
Workshop Patroonkennis en patroontekenen (basis)

Deze workshop geeft inzicht in de basisprincipes van het patroontekenen. Aan de hand van 2 eenvoudige grondvormen wordt de basis gelegd voor het kunnen opzetten van patronen in het algemeen. Ook als de basisvormen complexer worden. Er wordt geleerd welke werkwijzen gelden voor de opzet van alle grondvormen en basispatronen. En er is aandacht voor de samenhang tussen grondvorm en het uiteindelijke patroon en/of kledingstuk.

Na het volgen van de workshop is de deelnemer in staat om eenvoudige patronen te maken en mogelijkheden te zien, rekening houdend met maten en verhoudingen.

Meer informatie
Workshop Slim inzicht in maten & pasvormen (najaar 2018)

De workshop wordt na het succes in mei dit najaar nog een keer gegeven. Heb je interesse? Meld je dan nu alvast aan door een mail te sturen naar info@modintacademy.nl.

Deze workshop is een technische verhandeling over maten, gradaties en pasvormen. Deze workshop geeft houvast voor het opbouwen van collecties met een consistente maatopbouw en -inhoud. Als deelnemer krijg je slim inzicht in de samenhang tussen patroon en maattabel  waardoor de communicatie met een patronenmaker op afstand gemakkelijk wordt.

Meer informatie